Correct Ingatlan

Ingatlan hírek

Milliókat spórolhatunk a lakáshitelekhez nyújtott kedvezményekkel

Az egyik vezető hazai pénzintézet lakáshitelek főosztályának igazgatója szerint, noha a magyar lakosság mind körültekintőbben vesz fel lakáshitelt, még mindig viszonylag kevesen élnek az állami támogatások nyújtotta kedvezmények kihasználásával.

Az igazgató egy háttérbeszélgetés alkalmával mutatott rá, hogy az állami támogatások lehetőségének fel nem használásával akár 5 millió Forint megtakarítástól is eleshetnek a lakásvásárlók. Érdemes tehát alaposan körülnézni a kedvezmények kapcsán – hívta fel a figyelmet a szakértő -, mert utólag ezeket a juttatásokat már nem igazán lehetséges érvényesíteni.

correctingatlan-lakashitel-kedvezmenyek

Nem vagyunk elég körültekintők a kedvezmények felhasználása terén

A vezető kifejtette továbbá, hogy például a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) mellé érdemes lakástakarék konstrukciót is indítani, az állam ugyanis éves szinten 30%-os támogatást kínál a befizetett megtakarítások után. Jó megoldás lehet a kamattámogatott lakáshitel mellett igénybe vett adómentes cafeteria juttatás is, erről mindenképp érdeklődjünk a munkahelyünkön, hiszen sok munkáltató nincs tisztában ezzel a juttatási formával.

Fontos szempont lehet a megfelelő hitelintézet kiválasztása is. Nem minden bank kínálja ugyanis azonos feltételekkel a hiteleit, így elképzelhető, hogy bár a kamatok tetszetősnek tűnnek, a kölcsönhöz igénybe veendő kedvezményeket viszont nem tudjuk érvényesíteni. Ilyenkor mindenképp érdemes mérlegelni, adott esetben egy pénzügyi szakember tanácsát is kikérni, hiszen nem mindegy, hogy az évek során mekkora összeget fizetünk vissza a hitelintézetnek, mint ahogy az sem, hogy mekkora állami támogatástól esünk el.

A Családi Otthonteremtési Kedvezménybe tartózók körét, illetve folyósításának feltételeit ebben a cikkünkben jártuk körbe.


    Facebook  |  Twitter  |  Google